fredag 31 mars 2017

Nationella prov

Hej!

Nästa vecka har vi prov hela förmiddagen på måndagen och onsdagen. Eleverna kommer att ha en längre rast mellan proven och en frukt är beställd. Jag tror dock att de behöver äta mer mellan proven. Skicka med mackor, risifrutti (sked också) eller annat så att de orkar med att skriva rent energimässigt.
Måndag utförs två delprov på fm samt onsdag två delprov på fm.

Jag har låtit eleverna ta hem de gamla nationella provet vi gjort och ni får gärna gå igenom dem tillsammans. Jag vill dock ha tillbaka proven till skolan igen.

Vi har haft mattemaraton varje rast hela veckan och eleverna har varit välkomna att arbeta extra med sådant de vill tärna extra på. Vi har uppmuntrat till mattemaraton men då det är rast har de valt själva.
Fråga gärna era barn om de gick vid något tillfälle under veckan.

Eleverna har denna vecka fått göra ett gammalt nationellt prov i matematik för att de ska få syn på eventuella misstag och då få en chans att träna extra på dessa inför nästa vecka. Länken till detta prov samt lösningar hittar ni här:

http://www.su.se/primgruppen/matematik/%C3%A5k-6/exempel-ur-tidigare-prov

(om ni vill titta över helgen)

Utöver de extra matematikpass som vi har haft under veckan på rasterna har eleverna också fått en möjlighet att ta hem extra arbetsblad att träna på.

Mvh

Carolina

Datum:
Studiedag fredagen den 7/4 - skolan stängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar