fredag 13 januari 2017

Veckobrevsinlägg inför v 3

Hej!

Vilken härlig start denna vecka! Det är så roligt att vara tillbaka och att få träffa alla elever igen.

I torsdags kom vi äntligen igång med läsprojektet. De grupper som inte har gjort sina iMovie-filmer om en av böckerna som de har läst, har kommit igång med en plan för det och ska fortsätta att filma nästa vecka. Övriga elever arbetar med att göra matematikfilmer. Vi ser fram emot att komma igång med läsningen av en massa bra böcker den här terminen!

I svenskan kommer vi i några veckors tid att arbeta med olika texttyper, hörförståelse och läsförståelse, där eleverna bland annat får träna på gamla nationella prov i svenska samt arbeta med bedömning.

I matematiken repeterar vi just nu det som vi arbetade med precis innan lovet för att befästa kunskaperna; sannolikhet, koordinatsystem, proportionalitet och kombinatorik. Läs på läxbloggen, där ligger det filmer om detta. Den här veckan har många varit sjuka och frånvarande, så om du har missat något se till att repetera genom att titta på filmerna! Veckans matteläxa och engelskaläxa ligger även utlagda där.

Skridskor
På tisdag bör det gå att åka på skridskobanan, så framför gärna det till eleverna, så de som vill kan ta med sig skridskor/hjälm.

Viktig information:
Måndag 16/1 är det studiedag och eleverna är lediga.
Vecka 5 kommer eleverna att ha sina IUP-samtal, vi återkommer med tider för dessa.


Nationella Prov
Svenska     -  7 februari, 9 februari
Matematik -  3 april, 5 april
Engelska -    3 maj, 5 maj

Vårterminen 2017Ha en trevlig helg!

Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar