fredag 18 november 2016

Veckobrev och öppet hus!

Välkommen på Öppet hus imorgon lördag kl. 09.00-12.00

Vi har i år ansvar för fiket i vid huvudentrén. se tidigare utskick nedan

Hej alla föräldrar i 6C!

Eleverna i 6C har önskat att börja samla pengar till en klasskassa för att kunna göra något kul med eleverna i slutet av år 6.

En uppgift är att vi har anmält oss att sköta fikaförsäljningen tillsammans med 2 andra klasser på Öppet husdagen, lördag 19 november. Karin Nacke (5c:s lärare) har via köket sett till att beställa kaffe, festisar, kanelbullar, muggar + andra tillbehör som vi behöver.
Även om Karin har beställt kanelbullar, räknar vi med att ALLA elever bidrar med något hembakat. Det går bra med småkakor/mjuka kakor/matbröd/bullar/kokosbollar etc som barnen tar med till skolan antingen dagen innan eller kommer och lämnar till huvudentren innan kl.08.30 på Öppet husdagen. Skriv gärna ner om bakverket innehåller nötter/gluten/laktos eller något annat som är vanligt att folk är allergiska mot.  Carolina (carol_s@edu.sollentuna.se)

Påminner även om att Öppet husdagen är en obligatorisk skoldag.
Den äger alltså rum imorgon lördagen den 19 november kl 9.00-12.00.

Nuläget: Jag har fått in namn på två föräldrar som kommer kl 08.00 och hjälper till att ställa i ordning fiket i entrén.
Jag hjälper också till där från kl 08.00

Eleverna kommer att få en tid när de ska sälja fika och då följer tillhörande förälder med barnet och säljer, alltså barn + förälder i fiket samtidigt. Om det är så att man behöver vara med ett syskon eller så när ert barn har tid i fiket så finns det säkert andra som redan säljer i fiket.

Pengarna som klasserna får in delas upp på tre. Det är viktigt att vi får in hembakt då det säkert säljer bäst.
Vi har gått igenom lite vad eleverna tänker baka och vi har en spridning.

Har klassen en befintlig klasskassa som någon förälder redan nu ansvarar för då detta är pengar som går till klasskassan? Kan förslagsvis vara bra om den personen är med i slutet av dagen och hjälper till med räkning och uppdelning av kassan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar