fredag 21 oktober 2016

Hej!

Ännu en vecka har gått förbi och vi har lagt mycket fokus på muntlig förmåga i både svenska och engelska. Eleverna har fått genomföra sina muntliga redogörelser som vi har spelat in. Nästa vecka kommer vi att arbeta med bedömning utifrån kunskapskrav och elevexempel så att varje elev får syn på hur hen kan bli bättre till nästa gång. I engelskan har det varit väldigt roligt att lyssna på elevernas redovisningar om olika djur. I matematiken har vi arbetat med multiplikation med decimaltal och tal med nollor. Vi har de senaste veckorna haft läxor på NOMP. Kontrollera att dessa läxuppdrag är gjorda.

Elevrådet har beslutat att Rösjöskolan ska delta i "Aktion julklappen", som vi har gjort tidigare år. Sista dag för inlämning av julklappar är 21 november. Det är frivilligt att vara med. Mer information finns här: https://www.lakarmissionen.se/aktionjulklappen


Viktig information:
Måndag 24/10 är det halv studiedag och eleverna slutar efter lunch kl 12:30.
Vecka 44 är det höstlov och ingen skola.
Vecka 45 har vi planerat att börja med de muntliga nationella proven i svenska. 
V 43 Nästa vecka har vi mitterminskonferens och då ser vi över ev. betygsvarningar inför hösten första betyg i år 6. Vid en ev. betygsvarning kommer undervisande lärare att kontakta vårdnadshavare samt eleven informeras och kompletterande uppgifter kommer elev och vh överens om med undervisande lärare.


Eleverna i klassen har börjat diskutera olika sätt att försöka samla in pengar till en klasskassa. De kommer få tillgång till klassrummet på raster om de behöver träffas för planering samt det sista passet på fredagar om de behöver. Vet att några elever undersöker intresset och att en del föräldrar stöttar dem i detta. Jag kommer att påminna dem om att försöka få till någon konkret idé som de kan lägga upp på bloggen under nästa vecka. Eleverna återkommer.


Hoppas ni alla får en skön helg!

Mvh
Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar