tisdag 23 augusti 2016

Första skoldagen...

 Hej!

Idag har vi sedvanligt släppt ballonger under vår gemensamma skolstart på gården. Så nu har vi påbörjat elevernas sista år!!??, (snyft) på Rösjöskolan. Vi fick höra av rektorn att sexorna är skolans juveler. Det håller vi såklart med om.

Tider för veckan är:
08.10-14.20 onsdag och torsdag
10.00 -15.00 på fredagen, sovmorgon då språkval inställd.

Idrott kommer eleverna ha på måndagar och sista lektionen på tisdagarna.

Jag delar ut ett schema till eleverna under morgondagen som de kan ta med sig hem.

Klassen har tagit emot två nya elever idag. Vi välkomnar Malte samt Amir som nya kamrater i klassen.

Klassmöblering: Eleverna fick under dagen rita upp olika önskemål om möblering i klassrummet och nu ska jag efter detta inlägg börja möblera utefter elevernas vinnande bidrag.
Jag kommer att placera ut fasta platser som de har under några veckor. Vi kanske byter efter Bergslagen denna termin.

IUP-tider kommer också inom kort.

Vi har börjat läsa om Sala silvergruva i form av en skönlitterär bok som utspelar sig i gruvan. Boken heter Gruvfruns hemlighet och är skriven av Ingela Korsell. Det känns spännande att få börja läsa den boken för att börja längta till året resa till Bergslagen.

Ni har fått hem lite stenciler att behålla hemma samt skicka tillbaka till skolan. Riv loss det som är information och som är tänkt att ni ska ha hemma, det andra skickar ni tillbaka till skolan.

Känns roligt men också märkligt att ha påbörjat sista året ihop...men vi har i arbetslaget planerat massor och vi har mycket att se fram emot under detta läsår. / Carolina

(Detta brev nedan delades ut första dagen)
Välkommen tillbaka till ett nytt läsår!

Det här läsåret kommer eleverna att börja läsa ett nytt språk, denna undervisning kommer att ske på Edsbergsskolan. Språkvalet kommer att ligga på fredag morgon och måndag eftermiddag, exakta tider framgår av schemat som eleverna får hem under de första veckorna.
  • Språkvalet startar fredag 2 september, då är det gemensam samling för alla elever kl. 9.15 i matsalen  på Edsbergsskolan. Eleverna har ingen undervisning på Rösjöskolan innan dess utan börjar direkt på Edsbergskolan den dagen.
  • Fredag 26 augusti och måndag 29 augusti är det inget språkval och det innebär att eleverna börjar skolan kl. 10.00 på fredag och slutar skolan kl. 13.00 måndag.

Vecka 35 är NO-lärare på Grinda med årskurs 5 vilket medför följande schemaförändringar.
Måndag 29/8: 6B har sovmorgon, börjar skolan kl. 10:00.
Tisdag 30/8: 6C har sovmorgon, börjar skolan kl. 10:00
Onsdag 31/8: 6A slutar 13:40.

Vi har beställt ett nytt läromedel i matematik “Matematikboken Gamma”. Under året kommer eleverna att ha läxa i matematik till onsdagar. Läxor i de olika ämnena kommer att läggas upp på vår gemensamma blogg som vi använde under förra läsåret.

Den 6/9 kl. 18:00 - 19:30 är ni välkomna på föräldramöte.

Vi kommer att genomföra IUP-samtal under vecka 36/37, tider kommer ut inom kort.

Fyll i dokumenten bifogat i detta häfte och återlämna till skolan senaste måndag 29/8.

Varma hälsningar
Carolina, Lise-lott och MariaInga kommentarer:

Skicka en kommentar