fredag 29 april 2016

Veckobrevsinlägg inför v 18

Hej!

Den här veckan har gått rasande fort med halv studiedag och valborgssång som avslutning på veckan. 
Nästa vecka blir också en kortvecka. 

Information

17 maj åker vi till Medeltidsmuseet, vi ska först ha guidning i museet och därefter rundvandring i Gamla stan. Eleverna tar med sig egen matsäck, skoldagen börjar och slutar i vanlig tid.

Föreläsning om läsförståelse
Måndag 2 maj kl 18.00 anordnar Rösjöskolan och föräldrarådet en föreläsning på skolan om vårt arbete med läsförståelse. Ingela Felth-Sjölund, speciallärare, och Carolina Öystilä, klasslärare på mellanstadiet, kommer att berätta om läsförståelsestrategier och hur vi på skolan arbetar med läsförståelse. Föreläsningen ger er som föräldrar en bakgrund och förståelse till arbetet kring läsförståelse och även stöd för hur ni kan hjälpa era egna barn. Vi riktar oss minst lika mycket till föräldrar på mellanstadiet, som till föräldrar till barn i början av sin skolgång. Läsförståelse som förmåga är en av de allra viktigaste och något som vi alla, oavsett ålder, kan behöva stöd i att träna och utveckla.

Sommarläger för barn som är hemma på sommarlovet
Kultur- och fritidskontoret erbjuder alla barn som är hemma på sommarlovet en gratis sommarlovsvecka på Sollentunavallen. 
En vecka fylld av aktiviteter för barn 9-15 år som är hemma på sommarlovet, den 11-15 juli. I bifogad länk kan du läsa mer om lägret på webben. Där gör man också sin anmälan.

Trevlig Valborg!

/ Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar