fredag 28 augusti 2015

Veckans bloggare och veckobrevsinlägg!

Första dagen när vi kom till skolan hade vi en halv studiedag. Först fick vi leta våra nya  platser som vi fick under sommarlovet. Carolina visade oss ett spel som heter The Game 5C som är ett samarbetsspel tillsammans med klassen och på bilden kan man se vilka uppgifter vi fick  ( På vissa övningar fick vi mer klasspoäng än de andra. Vi kommer att få en belöning om vi får mer poäng än 200 kommer vi att få en överraskande belöning)
Vincent och Malin

Basketpoängen blev 20 p.
För peppande kommentarer, uppåtpuffar, en miss spelade ingen roll samt att alla hejade på alla/ Carolina

Hej!

Nu har första veckan gått av stapeln. Vi har haft en bra start på veckan och det har var väldigt roligt att se en så studiemotiverad klass. Förutom det som veckans bloggare berättat om har vi även kommit igång med återberättande texter inom svenska/Skrivrummet samt arbetar med bråk på matematiken. Vi har  inom SO-ämnet arbetat med begrepp och läser mer om sjöar och hav, förberedelse inför Grinda.

Vi har inte skjuts till alla när vi kommer hem från Grinda. Finns det fler av er som kan ställa upp är det bra. Får vi inte tag på bilar tar de som inte har en bilplats buss tillsammans med någon personal till skolan.
Gå gärna igenom packlistan och hör av er om ni behöver låna något. Jag kommer att fråga eleverna på måndag igen.
Hör av er om det är någon av er som inte vill att eleverna ska åka med i en bil. Jag sammanställer listan när jag får in (förhoppningsvis) fler som kan köra.

Vi kommer att ha föräldramöte för femmorna den 10 september kl 18.00-19.30

Välkommen!


Här kommer  lite information från våra idrottslärare.
Hej! 

Från och med nästa vecka (V.36) kommer vi vara ute på idrotten, det innebär att eleverna behöver ha med sig kläder efter väder och handduk så att de kan duscha efteråt. Vi kommer vara ute oavsett väder. 
Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder :) 

Hälsningar Tove Fransson och Sandra Palmér

Se också information nedan gällande olika föräldrautbildningar

Vi skulle behöva er hjälp att sprida att det finns platser kvar i några av höstens föräldrakurser som startar i september. Det finns platser kvar i KOMET som startar den 15/9, men också i Trygghetscirkelns föräldraskap som startar två grupper, den 7/9 (förskolebarn) och den 16/9 (barn 7-11 år).

För mer information gällande KOMET kan man vända sig till mig på nedanstående nummer ellerlars.johansson@sollentuna.se<mailto:lars.johansson@sollentuna.se>
För mer information gällande Trygghetscirkelns föräldraskap kan man vända sig till Lena Sahlström på 08-57922354 ellerlena.sahlstrom@sollentuna.se<mailto:lena.sahlstrom@sollentuna.se>

Med vänliga hälsningar

Lars Johansson
Skol- och familjeteamet
Enheten för föräldrastöd
Sollentuna kommun
08-579 223 53

Besöksadress:
Mässvägen 7A
191 61 Sollentuna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar