fredag 17 april 2015

Veckobrevsinlägg inför v 17

Hej!

Den här veckan har tiden fullkomligt rusat iväg!

Information angående måndag: Musiken är inställd så eleverna får sovmorgon. Lektionen börjar kl 10.00 och det blir då engelska. Ingen läxa till engelskan denna vecka.
Behöver man komma kl 08.10 för att det passar med att lämna vid den tiden kan de komma till klassrummet kl 08.10 och då tar personal emot där.
Annars kommer man kl 09.30/10.00. Kl. 09.30 har eleverna rast och det finns rastvakter ute om man vill komma till 09.30 så går det utmärkt det också. Hoppas detta inte ställer till det för er trots att informationen kommer ut lite kort innan.
Onsdagen flöt på bra trots att det inte fanns vatten och att vi alla hänvisades till Bajamajor som stod utställda på skolgården.

Alla elever har fått med sig ett häfte hem som Sollentuna kommun delar ut, ta gärna del av innehållet i den.

Svenska
Vi försöker bli klara med våra fabler som vi arbetar med via skrivrummet. En del är inte riktigt klara än och det går jättebra att titta igenom stavning, talstreck eller skriva lite på sin fabel hemma. Nästa vecka ska vi börja arbeta med Instruerande texter - Instruktioner.

Läsgrupperna
Vi kommer att arbeta med fokus på de olika rollerna i läsprojektet och har denna vecka fokuserat på Illustratören och hur man lägger in en bild. Se instruktionsfilmen här Övriga instruktioner har vi också läst igenom ordentligt under dagens lektion, de hittar du också under vår blogg rösjöfyror.se

Matematik
Vi har haft roligt och ritat en vågigt lika mycket som tecken. Vi har lärt oss att det heter "Ungefär lika mycket som".
Kapitlet kommer att handla om avrundning, uppställningar samt vad som är rimligt. Vi har pratat om Begreppsförmågan och Kommunikationsförmågan. Här ser ni de begreppen som är aktuella just nu.
På problemlösningslektionerna har vi arbetat med problemlösning i tabellform.
Veckans kluris!
Roligt att se att eleverna hade försökt med klurisen och hittar vägar för hur man kan räkna med procent. Nästa vecka ska vi se om vi kan nå målet med 20% mindre matsvinn.

SO
Vi arbetar vidare med kartan och karttecken. Läxan denna vecka handlar om karttecken.
Läxan handlar om karttecken.


Läxrutiner: Vi bestämde oss för att prova att ha läxorna från fredag-fredag istället och då alla läxorna till samma dag. Engelskaläxan kommer att ligga kvar på måndagar då Lise-Lott är i klassen.

Nästa vecka är då läxan följande:
Nomp.se- fredag
SO-karttecken - fredag
Läsgruppsläxan - fredag

Trevlig helg!  / Carolina och Lena
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar