fredag 6 mars 2015

Batterijakten har startat! Veckobrev och veckans bloggare!

BATTERIJAKTEN Tävlingen pågår mellan 5-25 mars

Batterijakten är en tävling som åk 3-6 få vara med och det gäller alla klasser i Sverige om läraren tillåter. Reglarna är enkla, man måste ta med batterier hemifrån. Förra året fick alla klasser tillsammans  2600 batterier (ungefär). På länken http://batterijakten.se/ finns det ett spel som man kan spela, man kan också ladda ned det på googleplay eller appstore.
FAKTA
Allesandro Volta var den som uppfann batterierna.


Idag har vi fått en lektion som vi ska ha varje fredag som vi ska arbeta med dem andra fyrorna, dom vuxna delade in oss i grupper. Vi ska tillsammans diskutera om en bok. Vi kommer få en läxa varje vecka om att läsa en bok, vi fick när vi kom i till gruppen.

Hälsningar: Igor och Hanna!


Veckobrev inför v 11

Läsprojekt
Idag har vi startat upp vårt läsprojekt som kommer att löpa terminen ut. Vi kommer att arbeta i blandade grupper och alla fyror är med i läsprojektet. Det kommer att innebära att från och med nästa vecka kommer svenskaläxan att vara en del av läsprojektet. Mer information kommer till er nästa vecka, ni kommer att hitta informationen under rösjöfyror.se , vår plattform för vårt gemensamma arbete i fyrorna.

Matematik
Vi har också börjat arbeta med tid inom matematiken. År, månader, datum, timmar, minuter och sekunder samt klockan kommer i kapitlet.
Idag har vi tränat på att skriva datum på tre olika sätt:

ex.
24 september 1970, 24/9 1970, 1970-09-24

Svenska
Den här veckan har vi arbetat med hur man kan säga något på olika sätt. Istället för att skriva sa, så kan man ex. skriva gnäggade.
Vi har också arbetat med att sätta ut punkt, kommatecken, talstreck och kolon i en text.


Inför vecka:

Nästa vecka har vi hel studiedag 11/3 och endast fritids är öppet.

Läxor nästa vecka:
Matematik - Lämnas in torsdagen den 12/3
Svenska - Läsa fabler till torsdagen den 12/3
Läsprojekt - läst i sin läsebok till fredagen 13/3

Se info medan från No-läraren Jenny
Vecka 12 blir det prov om vatten för årskurs 4. Undantaget 4B pga studiedag på onsdag. Vore bra om ni kunde lägga ut det på era bloggar/veckobrev.
Nästa vecka (4B vecka 12) går jag igenom vad jag vill att de ska kunna och vad de ska träna på, de får papper med sig hem.

Provtiden blir på helklasstillfället
4A - Torsdagen den 19 mars
4B - Onsdagen den 25 mars
4C- Torsdagen den 19 mars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar