fredag 21 november 2014

Veckobrevsinlägg inför v 48


Hej!

Nobel
Den här veckan har vi börjat med arbetet kring årets Nobelspris. Vi har i fyrorna fokuserat på Vikingatiden och hur det såg ut med Jämställdhet eller Inflytande och ansvar på den tiden.

Elevens val
Vi fortsätter att arbeta tillsammans med de andra fyrorna under Elevens val och vi har idag fått nya platser i matsalen. Vi sitter tillsammans med de andra fyrorna och det ska blir roligt att se om de lär känna varandra ännu bättre när de får sitta och småprata med varandra under lunchen.
Vill ni hitta länkar till en del matematikspel å¨datorn kan ni kika in på vår nya gemensamma hemsida (under uppbyggnad) adressen dit är www.rösjösfyror.se

Soltimme/Klassmöte
Idag har de också fått rita hur de önskar att klassrummet ska vara möblerat och var de då skulle vilja sitta. Vi fortsätter att fundera kring hur vi bäst möblerar i vårt klassrum. Ska tilläggas att många var nöjda och tyckte att det är bra som det är. Vi får se var vi landar med möbleringen. 

Matematik
Det finns några korta filmer som ligger på bloggen. De handlar om de begrepp vi arbetar med för tillfället inom kapitlet Geometri.
Prata gärna om meter, dm, cm och mm hemma. 
Vi har också arbetat med begreppen, sida, hörn, kant, sidoyta samt formerna
kub, rätblock, cylinder, klot, tetraeder, pyramid, kvadrat, rektangel, triangel och cirkel. 

Svenska
De som har sin läsdagbok får gärna ta med den nästa vecka så kan vi ge varandra boktips via den. 
Har ni korten med Läsborgarmärket kan ni ta med dem också. Jag tror att vi sa att man fick gå och hämta ut de själv med sina föräldrar. Men om ni har dem hemma så kan jag samla ihop dem och hämta ut Läsborgarmärken åt de som vill.

Trevlig helg!


Läxa v 48

Engelska

Måndagar
Glosor

Matematik

27/11
Torsdag

Nomp.se
Uppdrag om bråk
(Uppdraget är lite svårt, gör inte allt om det blir för svårt. Det är okej att bara göra det som man tycker känns bra)

Svenska

26/11 Onsdag
27/11 Torsdag


Den tänkande läsarens hjul
- skriv vid 2 tillfällen, valfri del


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar