fredag 19 september 2014

Veckans bloggare och veckobrevsinlägget!

Den här veckan var det hälsoväcka på hela skolan. På ondagen hade vi skoljogg och vår klass fick tillsammans 199 streck.  Vi har också prata om uppåtpuffar åt sig själv. Vi ska träna det i en vecka. Vi har tränat på utvecklingsamtalet som vi har nästa vecka. Vi tittade på träd med Jenny och vi fick lite tid över. Då började vi plocka blåbär. Det var gott.Vi har haft prov i matte och i läsförståelse. Veckan har varit rolig.         Mvh Marcus och Nicky

Veckobrevsinlägg:

Vill påminna om samtalen nästa vecka och vi har jobbat en del i Unikum och förberett oss inför samtalen. Eleverna är lugna och känner att de har koll. De första samtalen har vi på tisdag eftermiddag. Jag har sagt till eleverna att det bara är att höra av sig om ni vill skjuta lite på er tid. 

Nästa vecka är det annan personal på skolan som är i klassen mellan 08.10-09.30 under hela samtalsveckan. Lena är med klassen under den tiden också.

Nästa fredag går vi till Väsjöbackens topp tillsammans med Jenny, No-lärare och grillar korv.

Läxa: De råkade få med matteläxan en dag försenad, den låg så fint här i en hög redan i torsdags, men jag glömde skicka med den hem. Läxan ska lämnas in på torsdag, 25/9.

Valet 2014: På Unikum ligger en planering som heter Valet 2014, där finns en kunskapsmatris baserad på kunskapskraven i läroplanen, Samhällskunskap. 
Vi kommer att ha ett prov där de kommer att få en chans att visa sina kunskaper i skrift.
För att kunna studera inför testet så har de idag fått  med sig sin temabok där A-Ö med begrepp/ord som tillhör arbetsområdet finns med. De har även parat ihop vissa centrala begrepp med förklaringar. Vi rättade de tillsammans idag, men ni kan ju dubbelkolla deras böcker att de har rätt förklaring på rätt ställe. De ska också läsa Otto och huvudsaken, och syftet med texten är att väcka tankar om hur man kan påverka i ett samhälle. Vi påverkar på skolan genom klassråd och elevråd.

Läsläxan är på gång. Vi arbetar upp ett system med den tänkande läsaren hjul och när vi testat läxan på skolan kommer de att få hem en liten läxbok som ska fungera med vilken skönlitterär bok som helst. 

Trevlig Helg! / Carolina och Lena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar