fredag 22 augusti 2014

Veckobrevsinlägg!


Hej!

Första veckan är till ända och här kommer en liten rapportering av vår första vecka ihop.

Vi rivstartade med att räkna ut area och omkrets då vi tillverkade nya namnskyltar. Uppgiften var att räkna ut omkretsen och arean på varje bokstav för att sedan addera ihop alla bokstäverna i sitt namn.

Onsdagen förmiddag tillsammans med de andra fyrorna blev en succé och vi hade en förmiddag fylld av samarbetslekar och lite arbete kring sannolikhet samt No med Jenny. 

Vi har också startat vårt temaarbete kring Valet 2014. Torsdag morgon hade lärarna i år 3 och 4 ett uppspel om hur man kan påverka det som händer i ett samhälle och hur ett parti kan uppstå. Vi har parat ihop bild och namn på partiledare samt parat ihop dem med partisymbol och partinamn. Det var flera som kunde riktigt många namn och symboler. 
Vi kommer att fortsätta arbeta med Valet 2014 och lära oss om olika begrepp som demokrati, diktatur och hur ett samhälle kan vara uppbyggt för att det ska fungera.

Eleverna har fått nya matematikböcker med skrivhäften. Det var konstigt att inte få skriva direkt i boken. Vi kommer att börja med kapitel 1 nästa vecka. Boken som de fått är Matteborgen 4A som täcker hösten sedan ska de få Matteborgen 4B till vårterminen. 

Vi har haft ett långt klassmöte där vi diskuterad nya regler för år 4. Vi har förändrat en hel del och det ska blir roligt att få starta detta läsår med nya rutiner. Klassen har diskuterat ett klassdjur. Det var först när någon nämnde ordet pälsallergi som jag förstod att det var ett levande djur som diskuterades. Diskussionen som fördes var oerhört seriös och de har verkligen vänt och vridit på vad det skulle kunna innebära att ha ett klassdjur. Ekonomi, underhåll och material som behövs köpas in har diskuterats. Jag tyckte efter denna diskussion (som var fantastisk att få ta del av) att de skulle fortsätta inhämta fakta om vilka djur som man skulle kunna ha som klassdjur. Diskussionen ska fortsätta nästa vecka. Fråga gärna era barn om hur de tänker så får ni höra kloka tankar, jag lovar!

Här kommer lite information från idrottslärarna
http://www.rosjoskolanih.blogspot.se/2014/08/hej-och-valkomna-till-ett-nytt-och.html

Vi ses nästa vecka! /Carolina och Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar