fredag 9 maj 2014

Veckobrevsinlägg inför vecka 20

Hej!

Vi har nu avslutat våra nationella prov i matematik. Resultaten kommer jag att gå igenom med eleverna. Ni kommer också kunna kika på dem under en eftermiddag då vi planerar att bjuda in föräldrarna på en Snilleblixtutställning på eftermiddagen den 2 juni mellan 15.00-16.30.

Vi har lyssnat på multiplikationstabellerna och lyssnat extra nog på 7:ans, 8:ans och 9:ans tabell idag. Vi har också arbetat med mönster i 9:ans tabell, se vilarossmerochmer.

Idag har vi haft rollspel under Soltimmen och spelat/prata om hur rollspelet skulle kunna spelas med en lösning. Det märktes att de tyckte att det var väldigt roligt att spela ut och leva sig in i rollerna, samt att diskutera lösning.
Vi tycker att vi kommit en bit på väg med vårt mål om arbetsro och har idag beslutat att vi ska arbeta med att uppmuntra varandra. Det kan vara att uppmuntra om någon är ledsen eller att säga uppmuntrande och snälla saker till varandra, utan att man behöver vara ledsen.
Det startar vi med nästa vecka och det kommer att vara vårt nya mål framöver. Eleverna har sedan tidigare fått fylla i en barometer med vad de skulle vilja jobba mer med i vår klass och hade många önskat att vi uppmuntra varandra mer.

När vi diskuterade Kolartorp så kom frågan om kakor och chips upp, det säger vi nej till. Däremot får de ha saft eller varm choklad om de vill. Tänk på varma kläder, det är inte så varmt just nu, men vi hoppas att värmen kommer.
Det kommer ut ett nytt nummer som ni kan nå oss på så fort vi får tillgång till en ny utflyktstelefon.

Inför hösten:
Nu har organisationsfördelningen inför höst blivit klar. För klass 3C så byter de inte lärare utan jag har dem även i år 4. Lena kommer också att finnas för klassen i år 4. Det kommer att bli roligt att följa elevernas utveckling, det ser jag fram emot!!! Hoppas att det blir flera av barnen som tycker det känns kul!!!!
De kommer självklart också att som nu få fortsatt tillgång till fler lärare i de andra ämnena.
Vi kan nu planera och se fram emot hösten tillsammans. 

Trevlig helg önskar Carolina och Lena
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar