fredag 14 mars 2014

Veckobrevsinlägg inför v 12

Hej! 

Nationella prov
Vi har börjat med de nationella proven denna vecka och vi fortsätter under nästa vecka. Idag har vi gått igenom ord och pratat om vad de betyder.

Matematik
Vi har fortsatt vårt arbete med uppställningar och subtraktion. Vi har också arbetat med hur upprepad addition ser ut i bilder och hur det också kan skrivas som multiplikation. se vår sida 
vilarossmerochmer

Svenska
Vi kommer att fortsätta skriva på våra faktatexter under nästa vecka och då ska vi skriva våra texter med stor bokstav och punkt samt använda andra skiljetecken om man så vill eller behöver. Den här veckan har vi arbetat med att sätta ut punkter på en text där punkterna är borttagna. Det gäller att läsa texten flera gånger för att känna efter vart man tar en paus, där brukar punkten vara.

Läsning
Ni har idag fått med ett papper med information kring läsning. Det är skrivet av skolans specialpedagog Anneli Sylvén och det kan vara bra att få lite tips på hur man kan tänka kring läsning. Det kommer inte att vara någon speciell läxa under denna provperiod mer än elevernas läsning och deras Läsdagböcker.

Nomp
Vi kommer att fortsätta arbeta med nomp och matematikläxan är att arbeta på nomp.se.
Just nu ska vi tjäna in 5000 poäng. Vi har redan tjänat in en liten burk på 1000 poäng, där har jag bett eleverna komma med förslag på belöning på måndag, får se om vi kommer på något kul för våra 1000 poäng!

Snilleblixtarna
Vi kommer att skruva vidare på måndag, så vill ni skicka med någon skruvmejsel så behövs de på måndag.

Soltimme
Dagens soltimme har handlat om skolans regler och hur de ska följas. 
Vi har tagit upp regler kring gemensamma lekar och hur regler inte bör ändras under spelets gång. 
Viktigt också att alla vet om de nya ändrade reglerna samt att man är lyhörd och ser om det blir fel under spelets gång. Märker man som barn att det blivit fel kan det vara lite tufft och lite läskigt att säga emot/ eller säga vad man tycker, när det är många barn som är med i leken. Vi pratade om att det kan vara bra att våga börja säga ifrån och då kanske fler också vågar säga ifrån och då märks det att fler kan tänka lika. Det blev en ordentlig diskussion om hur vi ska vara mot varandra på skolan.

Idrotten
Skriver här några punkter kring idrotten som ni gärna kan prata om tillsammans hemma. Vi pratade om detta på lektionen och även lite på soltimmen. 

• ombyte till alla lektioner, även när vi är i rörelserummet
• har man glömt kläder är man med ändå, då finns det två alternativ: låna lånekläder eller vara med i sina vanliga kläder
• dusch efter lektionen, alternativ om man glömt: lånehandduk eller låna handduk av en kamrat
• killarna är i och utanför killarnas omklädningsrum, inte utanför tjejernas
• snabbdusch efter idrotten så att man hinner till nästa lektion
• inneskor utan svart sula är att föredra 
• en tillsägelse från vuxen ska räcka

Om ni har frågor eller funderingar kring detta är det bara att ni hör av er till mig! 

Med vänlig hälsning, 
Åsa Rindstål 

Viktiga datum!

Modersmål 1 april
All forskning visar att ett rikt modersmål är grunden för att lära sig och utveckla andra språk. Dessutom är det lättare att ta in ny kunskap om man har ord och begrepp på sitt modersmål. 
Sista dag att anmäla sig till att läsa modersmål läsåret 2014/15 är 1 april. De som har läst tidigare behöver inte anmäla sig!

Hälsningar Carolina och Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar