fredag 7 mars 2014

Veckobrevsinlägg inför v 11

Elevernas veckobrev

Vi har gjort fakta texter om olika djur. Vi har lärt oss om uppställning subtraktion. Vi fick en läxa om en  faktatext. Man ska skriva om ett djur, man fick böcker om ett djur som man skulle läsa hemma och skriva på ett papper vi i klasen fick det som en läxa.    

Ni kan nu se nya instruktionsfilmer på vår blogg vilarossmerochmer 
Där förklarar tre av våra elever hur vi kan tänka när vi jobbat med uppställningar, algoritmer, där entalen inte räcker till... se filmerna..

Det finns också en film som förklarar sambandet mellan upprepad addition och multiplikation... de andra filmerna som ligger på bloggen har vi sett under dagen. Vi kommer att se även dessa filmer på skolan nästa vecka, men se gärna filmerna tillsammans med era barn, det var fantastiskt roligt att se dem tillsammans idag.

Nationella prov
Vi startar provperioden nästa vecka och avslutar i maj.
Första delprovet gör vi på torsdag nästa vecka. Vi har avdramatiserat dessa prov å mycket det går i klassen. Jag hoppas att budskapet delvis gått in och att de känner att det ska gå bra. Nervositeten kommer säkert att släppa efter första provet..när vi är igång.

Vi har arbetat med faktatexter och de har fått en bok som är läsläxan. De har till boken fått med sig ett papper som de ska fylla i (vi har arbetat med dessa papper på skolan i veckan). När de är tillbaka på skolan med VÖL-diagrammet och tankekartan ska vi sedan skriva en faktatext utifrån förarbetet som VÖL och tankekartan är. Detta förarbete hjälper eleverna till att kunna skriva en faktatext men använda sig av egna ord och den fakta de lärt sig.

Pusselnomp
1000 poäng kan man tycka är mycket. Det tyckte inte klass 3C, uppdraget slutfört på ett kick, belöning väntar!!!

Veckan avslutades med klassråd med information från elevrådet och matrådet.

Trevlig helg! / Carolina och Lena       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar