fredag 7 februari 2014

Veckobrevsinlägg inför vecka 7

Hej!


På måndag morgon drar vi igång med skolans OS-satsning.
Vi har en Os-invigning för eleverna klockan 08.45
Idrottslärarna har peppat både elever och personal en längre tid inför OS. På måndag morgon innebär det att eleverna samlas i klassrummet kommer att gå skolans OS-bana. Vi ska gå ända till Aten!!! 
Inga ombyten behövs och vi ses i klassrummet kl 08.10.
Vår klass har uppdrag Danmark. Vi ska skriva ett faktablad om Danmark och bevaka Danmark lite extra under OS. Är det någon som har spännande fakta eller vet något om någon danska OS-deltagare så kan man ta med sig den informationen till skolan. 


Vinteridrottsdag på Sollentunavallen! 14/2
Nästa fredag har vi en heldag på Sollentunavallen. Skolan bjuder på korv och festis. Vill ni ta med varm dryck passar det bra en skridskodag. Gärna någon extra smörgås om de blir extra hungriga av allt skridskoåkande. Tänk på att sockor värmer bättre än tunna bomullsstrumpor i skridskorna.


Vi blir snart klara med våra instruktionsfilmer inom matematik klara. Lotta, skolans IKT-pedagog, kommer och hjälper oss på tisdag. Filmerna kommer att publiceras så att ni kan se dem på bloggen. Elevernas röster och namn kommer att vara med, inga barn kommer att synas på filmerna.

Trivsel och studiero
Vi har gått igenom skolans regler för trivsel och studiero tillsammans på vårt klassmöte. Vi har också visat hur man hittar dem på skolans hemsida. Det finns en flik med elev som vi tittade igenom. Vi har också tittat på hur vår sida ser ut.

Vi fortsätter att arbeta med stavning och denna vecka är det J-ljudet. Vi kommer också ha läxförhör på stavningen och mattebegreppen på torsdag. Vi arbetar mycket med instruktioner, att förstå vad som står och att bena upp en instruktion genom att läsa en bit i taget, rita till, eller stryka under de ord som är svåra. De tränar på att läsa enkla instruktioner i träningspappret till J-ljudet. Läsläxan är fortsättningen på texten om Islam.

Vi har också fantastiska läsgrupper tillsammans med 2C. Nästa tillfälle är på tisdag. Då ska vi vara Cowboy Jim.

Trevlig helg/ Carolina och LenaInga kommentarer:

Skicka en kommentar