fredag 14 februari 2014

Veckobrevsinlägg inför v 8

På fredagen var vi på Sollentunavallen och åkte skridskor i 6 timmar. Vi grillade korv och vi fick en festis. Ute på isen så spelade vissa hockey mot 3A och andra lekte lekar såsom Ormkull, Svanskull, Svarte katt och Bläckfiskkull. Efter en hel dag på isen väntar vi nu på glass.

Istiden
Ändmorän
Med Pia var vi och letade spår från Istiden. Vi hittade spår vid Kaviarparken. Vi hittade ett flyttblock som var jättestort. Vi hittade och isräfflor i skogen och morän. Morän är när det är flera stenar på samma ställe, däromkring är det barrskog, tallar och granar.

Vi har en OS-bana som vi kan gå runt. Ett varv är en halv kilometer. Vi har i vår klass gått 294 varv. Det blir 146 km. 

Vi har jobbat med cirkeldiagram. 

Vi har gjort klart våra mattefilmer, snart kommer ni att få se dem.
Isräfflor

Vi har läst klart Pojken och Tigern. Man fick välja hur man ville om berätta om Pojken och Tigern. Några gör en teater, några gör en skulptur, några skriver låtar och en minimodell av flygplatsen som Tigern besökte i kapitel 17, Arlanda.

Vi har haft läxförhör om J-ljudet och matteord. Vi har också fått en ny läxa som är Kristendomen och den ska vara inlämnad på torsdag. Förutom läsläxan så ska vi jobba på nomp.

Nästa vecka ska vi åka till Tekniska Museet och då behöver alla ta med sig matsäck. Viktigt att vara på skolan senast 8.00.

Den här härliga filmen tittade vi på innan vi avslutade dagen idag, se idrottsbloggen.

Se också filmerna med tema Olweus och Olweus klassregler som nu finns på bildlärarnas sida.

Mvh klass 3C , Carolina och Lena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar