fredag 21 februari 2014

Veckobrevsinlägg inför v 10

Hej!

Idag har vi avslutat OS-temat och simmat i Sollentunas simhall. Det gick bra.

So-Religion
Tanken var att vi skulle avslutat med ett Religionsprov under dagen men avslutningen av OS så flyttade vi på provet till veckan efter lovet istället. De har fått ta med sig sina häften om religion utifall de vill läsa om religionerna inför provet. 

NO-Teknik
Som bi sett på bloggen och i brevet hem kommer vi att börja med Teknik och pilla sönder tekniska prylar. Vi var på Tekniska museet och träffade en guide som berättade om enkla maskiner, det lutande planet, skruven, hjulet och hävstången. Vi hade också bra med tid att testa och experimentera själva. 

Läsdagbok
De har idag fått med sig en läsdagbok och ett Läsborgarmärke. Läsdagboken har Läsfixarna och de strategierna förklarat på första uppslaget, läs gärna igenom beskrivningarna av läsfixarna.

Mattefilmer
Nu ligger äntligen våra mattefilmer på bloggen...fler kommer. Titta och lär av de kloka eleverna vi har i klass 3C. Vår sida på vilarossmerochmer 

Vi har också fått se fantastiska redovisningar av Pojken och Tigern. Vi har en liten utställningshörna med Pojken och Tigern i vårt klassrum.
Roligt att se att en bok kan redovisas på så olika sätt.

Ha ett härligt sportlov!! / Carolina och Lena
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar