fredag 24 januari 2014

Veckobrevsinlägg inför v 5

Hej!

Hallen/Kapprummet:
Vi har lyft att det finns problem med hur det fungerar i kapprummet, hallen. Vi har pratat om hur vi kan underlätta trängsel, oljud och stök i hallen. Vi har bestämt (det är en regel som funnits länge i vår klass) att vi ska vänta på varandra ute. Vi har ett bestämt ställe, dvs. vid bänkarna nere vi trappan på vår sida, den närmast matsalen. Men det kan vara så att man kan tro att kompisen glömmer bort en om man går ut och väntar och då väntar man hellre inne i hallen, då blir det onödigt trångt. Vi har idag pratat vad vi kan göra för att underlätta trängsel som gör att det är lätt att råka komma åt någon som kan tro att man knuffas etc. 
Vi kom fram till att man kan få vänta upp på balkongen också, det är bättre än inne i hallen. 
För övrigt så arbetar vi på skolan med att få lugn i hela hallen och hela kapprummet. 

Utflykt till Judiska muséet på tisdagen den 28 januari. Vi kommer att åka buss och det är viktigt att alla är i tid. Vi kommer att äta lite senare på skolan. Det kan vara bra att ta med frukt eller någon smörgås om man hellre vill det. Vi kommer att träffa en guide som kommer att berätta om de judiska högtiderna.
Judarna bjuder in till fest...
Vi kan också erbjuda de två festliga specialvisningarna ”Peasch, det osyrade brödets högtid” och "Chanukka – tempelinvigningsfesten” där eleverna får vara med om två av det judiska årets största fester. De får smaka den speciella pesach-maten och höra berättelsen om uttåget ur Egypten, och uppleva chanukkas högtidliga stämning med tända ljus.
Programmet tar ca 120 minuter.

Läxor!
Vi har den här veckan kommit igång med läxorna igen. Fokus ligger på att stava tj-ljudet och en del matematiska begrepp som finns med i våra matteböcker. Förutom stavning så har de även en matteläxa, Läxa 12. Läxorna lämnas in på torsdag.

Info från idrottslärarna
Hej! 
Nästa vecka åker vi skidor på idrotten. Tala gärna om detta i klasserna under dagen. Har man egna längdskidor & pjäxor får man gärna ta med dem, annars finns det att låna. 
Vi samlas vid skidboden, utanför ingången till tjejernas omklädningsrum/trappan till idrottshallen. 

Trevlig helg! önskar Carolina och Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar