fredag 10 januari 2014

Terminsstart v 2 och inför v 3

Hej!

Välkommen tillbaka efter ett långt lov!

Vi har startar terminen med våra nya platser i klassrummet. Det känns som en bra start.
Den här veckan har varit en kortvecka för eleverna och det blir inga läxor denna vecka.
Vi kommer att läsa klart Pojken och Tigern på skolan. 

Nästa vecka börjar vi med en ny arbetsbok som heter Nyckeln till skatten. Vi kommer att arbeta med en del stavningsregler och grammatik framöver. Läsläxa kommer att delas ut men i ny form. Jag återkommer om en struktur på ny form av läsläxa under nästa vecka.
Vi läser klart Pojken och Tigern först.

I matematiken repeterar vi olika strategier och sätt att tänka på vid addition och multiplikation. Vi har också tränat på att läsa och förstå orden som står i matematikboken. Jag kommer att skicka hem en form av glosbok men med matematikord och begrepp. Det är viktigt att kunna de ord som finns med i boken för att och kunna läsa och förstå en instruktionen.  

So - Religionerna Judendom, Kristendom och Islam är de religionerna vi arbetar med i år tre. Vi startar med judendomen. Vi kommer att försöka boka in besök till judiska muséet och till Stockholm stora moské.

Under vecka 5 kommer vi att starta läsgrupper tillsammans med 2C och vi kommer att arbeta med Genreundervisning och med våra lässtrategier och våra läsfixare Spågumman Julia, Nicke Nyfiken, Fröken Detektiv och Cowboy- Jim. Jag inte hunnit berätta det här för eleverna än...

Nationella proven kommer att utföras mellan 10 mars - 16 maj.

Hoppas ni haft det bra, vi har haft några bra dagar denna vecka.
Pia hälsar och tackar för den fina julpresenten. Vi passar också på att tacka igen
/ Carolina och Lena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar