fredag 13 december 2013

Veckobrevsinlägg inför v 51

Hej!

Nästa vecka är det sista skolveckan innan jul och inför den sista veckan så kommer vi att arbeta med den sista läsläxan för terminen. Vi kommer också att läsa en del kapitel i skolan.

Nomp är matteläxan som gäller så här sista veckan innan jul. Jag vill att alla har gjort läxan multiplikationstabellerna och  Talföljder och jämföra tal. Jobba gärna klart med båda dessa uppdrag under nästa vecka.
Kom att dessa begrepp betyder att  
30 > 23 betyder att 23 är mindre än
 och 43 < 50 betyder att 50 är större än. 
Kan vara bra att komma ihåg dessa begrepp när ni arbetar med nomp.se
Vi har också arbetat med längd, cm och meter. 

Vi har avslutat veckan med att titta på Nils Holgersson underbara resa. Den handlar om en pojke som reser genom Sverige på en gås. Pojken och Tigern handlar om en pojke som vandra genom Sverige när han letar efter sin katt.

Just nu genomför jag korta samtal med alla i klassen. Det bråkas en del i tjejgruppen och jag skulle vilja att ni pratar med era barn om det som händer. Vi har både tjej- och killgrupp på våra Soltimmar just nu där vi försöker arbeta med hur vi är mot varandra i klassen. 

Städvecka! Vår klass har varit ansvariga för städveckan denna vecka och då har vi idag städat nedanför trapporna upp till Slottet. 


Datum:

Julpyssel sker på Slottet onsdagen den 18 december. Ta med: en skruvkork till en petflaska och en kavel som ni skrivit namn på.

Julavslutning sker den 20 december kl 14.00 på skolgården. Då är ni välkomna att delta.

Klassfest kommer några föräldrar att anordna den 31 januari. Boka datumet i er kalender.

Trevlig helg på er så här strax före jul! / Carolina och LenaInga kommentarer:

Skicka en kommentar