fredag 29 november 2013

Veckobrev inför v 49

Hej!

Vi kunde inte låta bli att göra en gran i år igen, det kom ett nytt förslag på att göra ett paket i år istället, det var väldigt jämt mellan rösterna men med knapp marginal blev det en gran. I sedvanlig ordning tillverkade vi den själv.
Det är är gran som i år är full av mattekluringar och matteuppgifter.
Det är lite extra kul när man tjuvlyssnar och hör hur de pratar om hur de kommer ihåg när de målade granen ettan, och nu vips går de i trean.

Idag var sista inlämningsdagen för Nobeltävlingen. Vi kommer att dela ut Rösjöskolans nobelpris den 10 december. Spännande... det är fantastiska bidrag som vi ser kommer upp överallt på skolan denna vecka. Jag är djupt imponerad av engagemanget, intresset, kvaliteten och arbetsviljan hos hela klass 3C, bra jobbat med bidragen till Nobeltävlingen!

Pojken och Tigern
Vi läste inte ett nytt kapitel i tisdags, då en hel del tid gått åt till våra Nobelbidrag. Nästa vecka kör vi på som vanligt.

Matematik
Läxan denna vecka handlar om bråk. Talkedjorna ni fått hem ska ni klippa isär och sedan lägga ut. Börja med start. Dela upp korten så att ni får lika många var och lägg sedan kedjorna tillsammans. Ni behöver inte ta med talkedjorna till skolan sedan, de är era att behålla.
Nästa vecka kommer vi att arbeta med strategier för subtraktion.

En extra läxa de fick var att städa fint i sina rum, men tydligen så var det inte en bra läxa!!

Tack också för paketen till Aktion Julklappen.

På tisdag den 3 december är det halv studiedag, eleverna slutar 12.30

Trevlig helg och ha en bra första advent! / Carolina och Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar