fredag 25 oktober 2013

Veckobrev inför v 44 och v 45

Hej!

Nu har vi höstlov och har samlat ihop arbetet kring insekter och fjärilstemat. Vi har läst planeringen och tittat på vad vi gjort och vad vi ska kunna under "Tema Fjäril" (planeringen som ligger på Unikum.)

Under veckan har vi haft Fn-dagen och då ritade vi flaggor samtidigt som vi lyssnade till våra gamla låtar från vårt tema Vår Värld. En riktigt härlig stund!! De hänger på fönstret ut mot skolgården så att alla kan se.
Och alla skolans elever bjöd på en riktig danskupp!

Upp till 25
Och som en elev sa.. det här var den roligaste lektion vi haft på länge... det eleven pratade om var vår utematte med leken upp till 25.
Här gäller det att kunna svara och visa på frågor om matematik, gångertabellen, begrepp, multiplikationssånger och några verb smög sig in bland frågorna.
Klurigt med både "svåra" och "lätta" frågor.

Redovisningar av en känd plats och person
Vilka redovisningar era barn bjöd på idag! Det var så roligt att se hur bra de arbetat med sina texter, hur de tränade på att läsa upp dem och hur bra de lyssnade på varandra!!


Aktion Julklappen
Elevrådet har även i år beslutat att Rösjöskolan deltar i Aktion Julklappen. Läs mer om Aktion Julklappen här på hemsidan. Du som vill bidra med en julklapp lämnar den till klassläraren senast onsdag 20 november. Innehållet ska vara detta:

1 blyertspenna
1 pennvässare
1 suddgummi
1 skrivhäfte
1 ritblock
1 ask färgkritor
1 tvål
1 tandborste
1 tub tandkräm
1 tablettask
1 jul- eller vykort, gärna med svenskt  motiv, och med en Hälsning från dig som skickar paketet. Skriv gärna på engelska och berätta lite om dig själv. Julkortet med en personlig hälsning från er är mycket uppskattat bland barnen i Östeuropa!

Föräldrafestfixargrupp.
Vill bara hjälpa till med en påminnelse om föräldragruppen och klasslistan som kom hem för ett tag sedan. Ta gärna kontakt med varandra om ni inte hör något från den som är sammankallande.

Trevlig helg och ett härligt höstlov!!!
Carolina och Lena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar