fredag 27 september 2013

Veckobrevsinlägg inför v 40

Hej!

Jag har varit borta en del och klassen har haft vikarier. Det har gått bra, men matteläxan blev det lite tokigt med förra veckan. De som inte gjorde Läxa 3 gör det tills nästa vecka och de som har gjort behöver är redan klar med läxan. Läsläxa är kap 7 i Pojken och Tigern.
Inför nästa vecka har eleverna nya platser och vi kommer ha en del nya förhållningssätt för vår klass. Ingår i temat Arbetsro, Se mer info längre ned.

Den här veckan har vi släppt ut våra fjärilar och arbetat med fjärilarna i temaboken.
Inom arbetsområdet med fjärilarna ingår även insekter och växtens delar.
Vi kommer också att besöka Naturskolan 10 oktober v 41. Ta med matsäck och varma kläder.
På Naturskolan kommer temat att vara "Höst: nedbrytare- natur i retur"
Vad är det som gör att det blir höst? Vart tar de vissna växterna vägen? Vilka är nedbrytarna?

Soltimme - Temat på dagens möte var arbetsro. Vi har idag inspirerats av James Nottingham som i sin bok "Utmanande undervisning i klassrummet" (2012). Det som vi märkte när vi läste ur hans bok var att alla våra tankar om hur vill kämpa för att bli bättre på något var precis lika bra som det vi läste ur hans bok. Tänk att vi hade så bra förslag!!!!

Vi fick tänka i tre minuter på hur vi gör när vi vill lära oss något, ex. cykla, spela ett instrument, sparka iväg bollen hårt på fotbollsträningarna, multiplikationstabellen eller hur man gör för att lära känna nya kompisar. 
Vi skrev upp alla våra förslag och tittade på dem. Exempel var -ha tålamod, -ta i mycket, - tänka, - tro på mig själv att jag klarar det, - göra om och om igen, - fundera, - kunna vänta, - träna mycket.
Sedan var det dags för nästa steg - att skriva klassens förhållningssätt i klassrummet. Så här blev det till slut. Detta gäller från och med måndag nästa vecka.
Klass 3C
- Jag ska fundera.
- Jag ska inte ge upp.
- Jag ska fokusera.
- Jag ska lita på mig själv.
- Jag ska orka mera.
- Jag ska göra om och om igen.
- Jag ska kämpa.
- Jag ska kunna vänta.
- Jag ska ha tålamod.
- Jag ska ta i mycket när jag tränar.
- Jag ska träna mycket.

- Jag ska göra mitt bästa.

Matematik
Vi har börjat med uppställningar utan minnessiffra. Nästa vecka arbetar vi med minnessiffra i uppställningarna. 
Vi har också lärt oss något nytt som heter Kakuro, som Sudoku men  med siffror. Det har varit både lite klurigt och väldigt roligt. Nästa vecka har jag massor av Kakuro som väntar alla Kakuroälskare.

Trevlig helg önskar Carolina och Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar