fredag 6 september 2013

Veckobrevsinlägg inför v 37


Hej!

Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtalen. Vi har tränat på att hålla i samtalet genom att gå igenom dagordningen på skolan.
Det kan vara bra om ni läser igenom de planeringar som ligger under underlag och lärarens och elevens kommentarer om dem. Det är elevens utvärdering av skolarbetet och lärarens utvärdering och bedömning av skolarbetet. Under samtalet på skolan kommer vi att gå igenom svenska och matematik. det kan vara bra om ni har läst de andra ämnena hemma om det är så att ni vill fråga något om dem när ni är här på samtal. Jag sätter upp en lapp på klassrumsdörren vart samtalen kommer att äga rum.

Första läxan har gått hem, en matteläxa och en läsläxa. Läsläxan läser ni bara en gång om ni väljer att läsa fler kapitel, 1-3. Väljer ni att läsa kapitel 3 är det bra om ni läser den och tränar på inlevelse och flyt.

IMG_1546.jpg bild.JPG
Tema fjärilar och insekter
Idag har vi letat småkryp, humlor, spindlar, sniglar och andra spännande krypande, flygande saker. Vi har fångat dem, studerat dem, skrivit om några av dem och sedan släppt ut dem i det fria. Någon som vet vad den runda lilla larven kan vara för djur?
Vi har också fått våra fjärilar som råkade ta en lång postgång och kom till oss som puppor.
Vi startar med ett arbete om puppor och arbetar med larvstadiet när de kommer. 

Till alla vårdnadshavare med barn på Rösjöskolan

Nu har vi äntligen skolpatrull på plats utanför skolan på morgonen. Ni och alla andra trafikanter ser dem tydligt i de  orangefärgade caperna. Deras uppgift att att hjälpa till så era barn får en säker skolväg. Vi ber alla vuxna att även ni följer deras signaler!För er som skjutsar barn till skolan finns en avsläppningsplats framför stora ingången på Ribbings väg 22. Man kör in i fickan och släpper av sitt barn. Absolut ingen parkering där! Vi vill inte heller att ni kör in på skolans parkering. Då hindrar ni personal och transporter och trafikfarliga situationer kan uppstå.
Jag vill också uppmärksamma er på några datum under hösten:Den  2/10, 4/11 och 3/12 är det halva studiedagar. Då slutar skolan 12.30. Hel studiedag är det 7/10.Fritids har då öppet för inskrivna elever.
Lördagen den 16/11 har vi "Öppet hus" mellan 9.00 och 12.00. Det är en skoldag för eleverna och föräldrar och andra intresserade är extra välkomna att besöka oss då.Måndagen efter, den 18/11, är eleverna lediga från skolan och fritids har öppet.
Nästa vecka är det utvecklingssamtal för de flesta eleverna. Jag hoppas ni och era barn uppskattar tillfället att få extra fokus på skolarbetet. Missa inte era samtalstider!
 Ulla Backman, biträdande rektor
SKOLJOGGEN
Fredagen den 13 september deltar vi på Rösjöskolan i Skoljoggen.

Barnen behöver ha med sig ombyteskläder och vattenflaska. Tyvärr så finns det ingen möjlighet att duscha efteråt. Obs! Vi räknar med att dagen blir något förlängd och slutar ca 14:30.

Alla som vill kan i samband med
skoljoggen bidra med en frivillig
springslant. Förmånstagare för
springslanten är SOS Barnbyar. Springslanten är helt frivillig.

Man kan även skänka springslanten via SMS.
Skicka SMS:et till nummer 729 30 (samma nummer för alla belopp)

10 kr skriv: skoljoggen 10
20 kr skriv: Skoljoggen 20
40 kr skriv: Skoljoggen 40
50 kr skriv: Skojoggen 50
100kr skriv: Skoljoggen 100

Vi ser fram mot en trevlig eftermiddag i spåret!
Hälsningar från Rösjöskolans personal


Hälsovecka v.38

Alla barn och vuxna ska röra på sig varje dag för att må bra i kropp och knopp.

Vi kommer därför att ha en hälsovecka på Rösjöskolan där vi ska röra på oss extra mycket!

Varje dag under Rasten 9.30 kommer det att vara aktiviteter för de som vill.


Kul om just DU vill komma!

Vecka 37
Fredag - Skoljoggen

Vecka 38 Hälsoveckan
Måndag - Röris med Linda
Tisdag - Yoga med Åsa
Onsdag - Massage med Linda
Torsdag - Zumba med Linda

Fredag - Styrkeröris med Åsa       Mvh/ Idrotten

Öppet hus - I år har vi öppet hus hur den 16 nov - skoldag
ingen skoldag 18 november

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar