fredag 17 maj 2013

Veckobrevsinlägg inför v 22


Cowboy Jim är bra att ha när man ska plocka ut det viktigaste ur en text. ex. när vi söker efter information på nätet om rymden. Cowboy Jim är expert på att sammanfatta och plocka ut det viktigaste. Han hjälper oss också när vi skriver vårt sista kapitel i Nalleresan.

Inför terminsslut så testar vi av kunskaper via olika bedömningsmaterial. Vi går igenom våra resultat och lär oss genom testerna. 
Matematik: Denna vecka har vi utfört tester inom matematik. Nästa vecka kommer vi att arbeta med volym och mäta tillsammans med de andra tvåorna.
Svenska: Vi har också börjat på en helt egen saga där vi ska planera och skriva tydligt med stor bokstav, punkt och tänka på stavning. Viktigt är att vi också har med inledning, händelseförlopp och ett avslut.
Unikum: Vi kommer också att skriva in en del i Unikum. Detta är förberedelser för utvecklingssamtalen som vi har i början av nästa läsår. 

Nästa läsår: Vår klass kommer att ligga kvar på samma ställe och Lena och jag kommer att vara kvar med klassen. Jag kommer dock bara vara på skolan 4 dagar och en dag kommer jag att arbeta för Lärarförbundet i Sollentuna. 
Den dagen som jag inte finns här kommer Sofia Nybom som också är lärare på skolan att ha No och en del svenska med klassen. 

Nästa vecka: Idrottsdag 21 maj - Edsbergs sportfält. Vi äter lunch som vanligt på skolan. Vi tar också med en frukt till alla barn. Det vore väldigt bra om alla ändå tog med sig en var sin vattenflaska. Blir vi varma och trötta kan det vara bra att kunna ha sin vattenflaska nära till hands.
Sköna kläder och gymnastikskor rekommenderas.

Musikal: 22 maj 16.00 ska barnen vara här. Konserten startat kl 16.30. Glöm inte egen fikakorg!

Trevlig Helg önskar vi er alla! / Carolina, Lena och AijaInga kommentarer:

Skicka en kommentar