fredag 26 april 2013

Veckobrevsinlägg inför v 18
Den här veckan har vi som ni kan se i bloggen haft skräpplockarvecka tillsammans med de andra tvåorna. Det blev en lyckad förmiddag.

Klassens träd och matematik
Vi har varit och tittat på klassens träd. Trädet ser minsann helt annorlunda ut utan det fina gröna lövverket. Alla fick även göra ett frottage av barken på klassens träd.

Delningsdivision och Innehållsdivison
Vi har arbetat vidare med delningsdivision praktiskt och tränat på att sätta ord på vad vi faktiskt gör och genom att flytta på klossar så förändras divisionen.
Delningsdivision - Delarna är bestämda 6/2 = Hur många blir det i varje grupp?
Innehållsdivision - Innehållet är bestämt 6/2 = Hur många grupper blir det?

Klassmöte
Nu märks det att vi är inne i rutiner och era barn faktiskt snart går ut tvåan. Idag har jag lämnat över stafettpinnen att hålla i våra klassmöten till klassen.
Det var fantastiskt att se hur bra de fick ihop bitarna. Vi har haft ett matråd, elevråd och klassmöte under dagen. Under klassmötet har vi haft två som delat som rollen som ordförande och en sekreterare. Fantastiskt att se hur handuppräckning, beslut togs och hur en omröstning kan gå till. Det var en stolt fröken längs bak i klassrummet idag, men som ibland råkade prata utan att räcka upp handen. När jag försökte tipsa i smyg med hemliga tecken om att ordförande kunde ringa på lilla klockan för att få tyst innan en omröstning tog det stopp, det var en Carolinagrej det där med klockan.
Vi har bestämt gossedjursdag för alla på fredagar.


Läsprojektet
Det är så roligt att det börjar dyka upp fler och fler bokrecensioner på vår blogg vilarossmerochmer.se Eftersom eleverna är så inne i sitt läsande nu och börjar komma igång med att skriva bokrecensioner fortsätter vi läsprojektet i  två veckor till. På måndag skickar vi hem ett till läsprotokoll. När man behöver en ny bok går det bra att ta en hemifrån eller låna på biblioteket. Vi hjälper gärna till om det behövs hjälp med bokval.
På skolan har vi läst berättelser om Nalleresan som 2A arbetat med.Deras sida heter viskaparmagii2A.se även 2B har en sida som heter vilarossmer.se
Det kan vara roligt att läsa deras berättelser.

När vi ändå pratar om böcker vill vi passa på att berätta att skolans bibliotek har fått en egen hemsida. Där kan eleverna ge och få tips på böcker som finns att låna på skolans bibliotek. Så ta gärna en titt http://www.rosjobiblioteket.com/.

Veckans läxa v 18
När vi har skrivit klart alla kapitel i Nalleresan ska vi läsa in våra berättelser med ljud. Därför blir Veckans läxa att läsa sin berättelse hemma så att de blir lättare att läsa den med flyt och inlevelse när det blir dags för ljudinspelning. När barnen läser sina texter får de gärna rätta om de upptäcker fel.

Vårkonsert tisdag kl 13.00 efter det är skoldagen slut.

Rymdkonsert
Boka in den  22/5 kl 16.30 i almanackan!  Då  kommer vi att framföra en rymdkonsert i matsalen och sedan visa upp lite av det som vi har arbetat med i klassrummet. Mer information kommer.

Trevlig helg önskar Carolina och Lena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar