fredag 12 april 2013

Veckobrevsinlägg inför v 16


Klassmöte
Den här veckan har vi arbetat och lärt oss formen för klassmöten. Vi har pratat om ordförande, sekreterare, mötesregler, klassreglerna, dagordning, protokoll och begreppen diktatur och demokrati. Målet för denna veckas diskussion har varit Rasterna - Att alla ska trivas. 
Vi delade upp oss i en killgrupp och i en tjejgrupp. Tjejerna kom fram till att de vill ha en tjejgruppsdag. På tjejgruppsdagen får man ta med sitt gosedjur, så det blir också en gosedjursdag. Det kommer att vara så på fredagar framöver. Vi kommer också att utvärdera och se det fungerar bra på nästa möte.


Lärarstudent
Pilenenkäten

Vi hälsar vår lärarstudent Gustaf välkommen under veckorna 16-18

Ny elev!
Vi hälsar en ny elev Axel välkommen, han börjar hos oss på måndag. Eleverna fick veta att Axel kommer att börja hos oss tidigare under veckan och nu vet vi att det blir på måndag. Vi hoppas att Axel kommer att trivas bra hos oss!

Pilen-enkäten!
Vi har nu tagit del av resultaten från kundundersökningen Pilen och vill passa på att tacka er för att ni tog er tid att fylla i den. Resultatet var överlag bra men det finns alltid utvecklingsmöjligheter och dessa har vi reflekterat över tillsammans med barnen. Vi har diskuterat två frågor som känts viktiga för oss. Den ena frågan handlade om fråga nr 12. Mitt barn är tryggt i skolan. Den valde eleverna som den viktigaste frågan att diskutera. De kände att de var trygga i skolan och de berättade också att föräldrar kan se det på glada barn, att barnen har roligt och om föräldrarna frågar hur man haft det i skolan. Vi tror att vi har det bra för att, vi har många kompisar, rastkompisar, vi säger till en fröken och alla får vara med, vi säger inte nej till någon.
Den andra frågan som eleverna valde var fråga nr 15 "Mitt barn kan arbeta utan att bli störd under lektioner och arbetspass" Vi trodde att om man som förälder varit med i skolan kan man se det eller om man frågar sitt barn. Vi hade flera saker vi tyckte att kunde bli störda av, bla skrik, folk springer runt, leker med olika saker, när en kompis frågar något, stirrar på varandra under lektionerna, när andra pratar. För att få ett högre resultat som 100%, för det vill vi ju ha så ska vi tänka på att inte skrika, lära oss att lyssna på varandra så att vi inte behöver höja våra röster och gå och hämta en sak.
Nästa vecka har vi lovat att inte stirra på varandra under lektionerna.

SO
Vi har nu avslutat och utvärderat temat om Vår Värld! Veckoläxan handlade om världshaven och världsdelarna. Igår hade vi ett test på detta och vi skrev även i Unikum om det vi tyckte att vi lärt oss om ett land. Nu kommer vi att arbeta med rymden.
Vill ni kan ni ladda ned Stellarium som handlar om rymden.

Nästa vecka
Studiedag på torsdag 18/4 och fritids finns för inskrivna elever.
Vikarie på fredag, Carolina är på kurs.
Brandövning -  vi kommer att ha en oförberedd brandövning under nästa vecka.


Läsprojektet
På tisdag drar vi igång läsprojektet En kvart om dagen istället för läsläxa. En kvart om dagen innebär att barnen ska läsa tillsammans med er ca 15 minuter varje dag. Det finns alltid något man kan träna på; läsa högt, läsa med inlevelse och läsförståelsen. Alla barn har valt en bok på biblioteket och tillsammans med den får de på måndag hem ett läsprotokoll och ett bokmärke. I läsprotokollet bokförs datum och hur många sidor man läser varje dag. När man läst klart en bok skriver man en bokrecension och sen väljer man en ny bok, antingen en bok hemifrån eller så lånar man en ny bok. Mer information om läsprojektet och hur man gör bokrecensioner hittar ni i pappret som barnen får med sig på tisdag tillsammans med boken och läsprotokollet.

Trevlig helg önskar Carolina och Lena! 
Se också fritids sida, ny information finns nu att läsa där

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar